Retningslinjer ang.
Utilfredshed
Selvom alle (personale, forældre, børn) gør deres bedste hver eneste dag, sker det jo, at man som forældre ind i mellem oplever frustration, utilfredshed og måske endda vrede over et eller andet på skolen. Vi lytter naturligvis også til frustrerede røster, men det skal foregå på ordentlig og professionel facon i en anerkendende og respektfuld atmosfære. Er man utilfreds med ét eller andet skolemæssigt, opfordrer vi derfor til, at man tager direkte og hurtig kontakt til sit barns lærer for en afklaring af situationen, efter følgende model:
Oplever man som forældre mistrivsel hos en elev i gruppen, mistrivsel i klassen generelt, begrundet utilfredshed med undervisningen, mobning eller lignende, tages straks kontakt til læreren for en drøftelse og evt. vejledning eller handling videre i sagen. Henvendelser bør altid gå på eget barn, men i tilfælde af mistanke om vedvarende mistrivsel, grov mobning eller overgreb mod et andet barn i gruppen, rettes også kontakt til læreren, som overtager bekymringen herfra.
I de tilfælde, hvor drillerier, mobning eller andre ubehageligheder sker uden for undervisningstiden (altså før og efter skole) opfordrer vi forældrene til om muligt at tage direkte kontakt for en drøftelse og afklaring i en god og respektfuld tone. Oplever vi i vores samtale med børn, at sociale problemer i skolen har rod i fritiden eller børnenes private venskaber, opfordrer vi også til, at forældrene tager direkte kontakt for en afklaring, dog altid omkring egne børn.
Oplever man som forældre, at der efter gentagne henvendelser til gruppens lærer stadig ikke er fundet en tilfredsstillende løsning på de skolerelevante ting, man er frustreret eller bekymret over, kan man henvende sig skriftligt til skolens ledelse og beskrive sin utilfredshed med konkrete eksempler i form af en decideret klage. Skoleleder vil da indkalde lærer og forældre til en drøftelse og afklaring af situationen, hvor skoleleder deltager.
I de tilfælde, hvor man som forælder er utilfreds med skoleleders håndtering af en given sag, kan man indgive en skriftlig klage til skolebestyrelsen, der så sammen med skoleleder vil forholde sig til klagen.
Ønsker man at henvende sig til skolebestyrelsen omkring mistrivsel, mobning eller andet personrelateret, skal henvendelsen dreje sig om det principielle i sagen, altså hvordan skolens retningslinjer er på området eller hvordan skolen generelt håndterer situationerne, - idet bestyrelsens arbejde ikke er personsager.
Det er vigtigt at understrege, at selvom man synes, at man står med en meget alvorlig frustration eller man er meget vred, starter man ikke med at gå til et bestyrelsesmedlem eller til bestyrelsen som organ, man tager først sagen dét sted og med dén person, hvor sagen er opstået, jf ovenstående beskrivelse. Man kritiserer ikke personale til andet personale, det tager man først til personen selv, og hvis det ikke virker til skoleleder. Bestyrelsen er sidste led.